A r k i s t o ajankohtaisuutisista:


POHJOLAN LIIKENNE JULKAISI BUSSIPELIKORTIT 80 VUODEN KUNNIAKSI

Pohjolan Liikenne juhlii 80 vuotta linja-autoliikenteessä julkaisemalla bussipelikortit, joiden tekemisessä Suomen Linja-autohistoriallisella Seuralla (SLHS) on ollut merkittävä rooli.


Pohjolan Liikenteellä on yhtiön historian aikana ollut käytössä hyvin erilaisia kulkuneuvoja, joista parhaimmat ja erikoisimmat on nyt koottu 80-vuotisjuhlan kunniaksi korttipakkaan. Pakassa on 52 erilaista bussipelikorttia ja 3 jokerikorttia. Mukana on ajoneuvoja koko Pohjolan Liikenteen historian varrelta aina 1940-luvun Volvoista 2019 vuoden täyssähköbusseihin.

Korttipakka on tehty yhteistyössä Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran ja Suomen Linja-autoharrastajat ry:n (SLAH) kanssa. SLHS pitää huolta linja-autohistorian keräämisestä, dokumentoinnista, esilletuomisesta erilaisissa muodoissa, tapahtumissa ja hankkeissa, josta nämä pelikortit ovat yksi esimerkki.

Osassa korteista on mukana QR-koodi, jonka skannaamalla pääsee lukemaan kyseisen linja-auton historiasta. Mukana on muun muassa bussin ja rekan yhdistelmä 70-luvulta sekä Estonian mukana Suomenlahden pohjaan uponnut AOJ-170.

"Jokainen bussimalli on oma yksilönsä ja kaikilla ammattikuljettajilla ja bussiharrastajilla on omat suosikkinsa. Tämä pakka on tehty suurella antaumuksella ja rakkaudesta lajiin", kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Pohjolan Liikenne täytti 80 vuotta toukokuussa, jolloin koronavirustilanne esti juhlallisuuksien järjestämisen. Sekä henkilöstö että asiakkaat sosiaalisessa mediassa innostuivat pelikorteista, joissa esiteltäisiin yhtiön kalustoa.

"Korttipakkaa selatessa näkee, miten paljon kehitystä on tapahtunut 80 vuoden aikana. Uusi kalusto edustaa aina uutta ja kehittyneintä teknologiaa, mutta vanhemmassa kalustossa on sitä jotakin, joka herättää tunteita ja muistoja", toteaa Alanko.

Bussikorttipakkaan voi tutustua Pohjolan Liikenteen verkkosivuilla osoitteessa www.pl.fi, josta korttipakan voi myös ostaa.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

SYYSKUUN KAMPANJAETU JÄSENILLE:
Kansainvälinen hostellikortti ilmaiseksi!

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, henkilö, ulko

Kuvaus luotu automaattisesti

Kansainvälisellä hostellikortilla säästät vähintään 10 % majoituksestasi noin 3500 HI-hostellissa Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi saat useita muita matkailuetuja sekä ajankohtaisia reissuvinkkejä ja tietoa edullisista majoitusvaihtoehdoista Suomessa ja maailmalla. 

HI-hostelleissa saat nauttia edullisesta, viihtyisästä ja ainutlaatuisesta majoituksesta ympäri maailmaa. Rennoissa ja yhteisöllisissä hostelleissa tapaat muita matkalaisia ja voit jakaa matkakokemuksia.

Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran jäsenenä voit nyt tilata Suomen Hostellijärjestöltä henkilökohtaisen kansainvälisen hostellikortin täysin ilmaiseksi. Edun arvo on jäsenille 15 € ja kortti on voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Kortista ei aiheudu sinulle mitään kustannuksia eikä se velvoita mihinkään.

Ilmaisen kansainvälisen hostellikortin voit tilata 30.9.2019 saakka tämän linkin kautta:
http://bit.ly/hostellikortti-SLHS

SLHS postittaa sinulle tilaamasi kortin lokakuun 2019 aikana.

Suomen Hostellijärjestön verkkosivuilta löydät lisätietoa hostelleista ja voit tehdä alennukseen oikeuttavia hostellivarauksiawww.hostellit.fi


 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

LINJA-AUTOVÄKI TÄYTTI TAAS MOBILIAN

Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, sisä, seinä

Kuvaus luotu automaattisesti

Seuran ja Lavian Linja-automuseon ahkera puuhamies Asko Hakola sai ansioistaan SLHS:n juhlamitalin.

Perinteinen Linja-autopäivä lauantaina 3. elokuuta veti Kangasalan Mobilian jälleen täyteen bussialan harrastajia ja ammattililaisia. Museon teemanäyttelyn nimi on tänä vuonna Leveillä lahkeilla ja kyse on tietysti 1970-luvusta.

Tässä hengessä vietettiin myös linja-autopäivää, joka sai vieraakseen muutamia 1970-luvulla valmistuneita linjureita sekä joukon vanhempia ja uudempia virkaveljiä.

Tämän tapahtuman ikäpresidentti eli 90-vuotias Tampereen Mobilistien Diamond oli oikein töissä lähes koko päivän. "Tampereen Timon" kyydissä ajelutettiin yleisöä, joka oli kokemastaan varsin vaikuttunut.

Teemavuosikymmenen henkeen liittyi tohtori-museonjohtaja Timo Lehtosen esitys, jossa päätähtenä oli poikkeuksellinen suomalainen turistikorimalli Delta 400. Museobussi- ja Volvo-speliasti Tom Rönnberg puolestaan jatkoi esitystään viime linja-autopäivästä ja keskittyi sota-aikaan Volvo-bussien vinkkelistä.

Uutta linja-autokirjallisuuttakin oli kiitettävästi esillä. Tohtori Pirkko-Liisa Kastari esitteli kirjoittamansa Artturi Tiuran elämäkerran. Toinen painotuore teos oli tietokirjailija Jari Kurkisen kirja Valkeakosken Liikenne Oy:stä.

Juhlan tuntua päivään toi Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran palkitsemistilaisuus, jossa julkistettiin SLHS:n juhlamitalin saajat. SLHS:n hallitus on myöntänyt tänä vuonna mitalin viidelle ansioituneelle jäsenelle, joiden nimet puheenjohtaja Juhani Puro julkisti Mobiliassa.

Mitalin saivat tänä vuonna: Jaakko Ala-Myöntäjä, Erkki Erähonka, Asko Hakola, Rauno Lindblom ja Juhani Poussa. Hakola oli ainoa joka pääsi henkilökohtaisesti paikalle mitalinsa noutamaan.

Lisää kuvia löydät SLHS:n Facebookista.

Teksti ja kuva: Pekka Paloranta


OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Kiitos, Juhani ja Jaakko!

Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, lattia, seisominen, ryhmä

Kuvaus luotu automaattisesti


Suomen Linja-autohistoriallinen Seura palkitsi kaksi ansioitunutta uurastajaa Jyväskylän Bus 2019 -näyttelyn yhteydessä 18. kesäkuuta. SLHS:n viiri ja Kulta-ajan bussit -kirja ojennettiin Juhani Natuselle (oik.) ja Jaakko Räisäselle, jotka olivat keskeisessä roolissa seuran museobussin kunnostamisessa.
Juhani ja Jaakko sekä muu tiimi kunnostivat Kuopion Liikenteen omalta eli Varkauden koritehtaalta vuonna 1973 valmistuneen hienon kaupunkibussin, jossa on alustana Volvo B 58. Auto on miehille kovin tuttu: Jaakko oli tehnyt työuransa koritehtaan työnjohtajana ja Juhani asentajana.
Kuva: Tapio Paloranta


 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, bussi, kuljetus, ulko

Kuvaus luotu automaattisesti

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

SLHS:n www.slamu.fi -sivujen digitoijan ja päivittäjän tehtävä on avoinna.

Jos olet kiinnostunut tehtävästä, ota yhteyttä puheenjohtaja Timo Lehtoseen, p. 0400 932 751

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

SLHS:n Kainuun osaston aluepäällikkö on vaihtunut. Lisätietoja kuvaa klikkaamalla.

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, henkilö, mies, ulko

Kuvaus luotu automaattisesti