Seuran Boxer 300/Volvo B-5680, SBH-898 on siirtynyt Nurmeksen Mobilistit ry:lle keväällä 2017.

SLHS:n museobussikalusto

Lisää valokuvia (myös takaa ja sisältä) sekä tietoja autojen historiasta otetaan mielellään vastaan kuvastoa täydentämään. Niitä voi lähettää sähköpostitse osoitteella:  palaute.slhs-nettisivut@europe.com

Seuralle museobussi

Juha Kylmänen luovutti SLHS:lle museobussiksi upean Scania K112 / Kutter Deca 320 -linja-auton vuosimallia 1986.

Luovutustilaisuus oli Tyrnävällä Kylmäsen Liikenteen varikolla 14.11.2016. Seuran puheenjohtajan lisäksi paikalla oli myös hallituksen jäseniä sekä ilahduttavasti jäsenistöä sekä Etelä- että Pohjois-Suomesta.

Tilaisuuden jälkeen siirryttiin Simoon, suurin osa jäsenistöstä Perälän Antin luotsaamassa Scaniassa. Bussi säilytetään toistaiseksi entisessä Veljekset Salmelan tallissa, jossa oli järjestetty ohjelmallinen illanvietto. Ensin kuitenkin kiertoajelu Simon Kalasatamaan ja takaisin, ajoneuvoina Decan lisäksi entiset Salmelan Scaniat Delta 200 S4 ja Kutter 8 N22 sekä ex. Pikakuljetuksen Scania Kutter 9.

Simon tallille oltiin saatu Salmeloiden bussien kuvia entisestä yrityksestä. Erinomaisesta tarjoilusta kiitos paikan uuden isännän Samuli Rinteen äidille! Illan päätteeksi T-P Lange näytti näyttävän kavalkadin diakuvia Pohjois-Suomen busseista.

Seuran kiitokset Juha Kylmäselle bussin lahjoituksesta.

Median edustaja haastattelee viiriä pitävää Juha Kylmästä, Juhasta seuraava on SLHS:n puheenjohtaja Juhani Puro, hänen vieressä Aulis Hietaniemi.

Vastikään oloneuvokseksi heittäytynyt Jukka "Vääpeli" Heikka poseeraa upean Scania/Decan vieressä.

Jäsenistöä pakkasenpuremassa Kylmäsen hallin pihassa Tyrnävällä.

Kutter 8 ja 9 valmiina Simon Kalasatamassa käynnille.

Delta 200 Simon Kalasatamassa. Auto sai hiljattain uuden moottorin.

Teksti ja kuvat: Per Sundell