Kiinteistöt

Punkalaidun

16.6.2016 tehdyllä sopimuksella on SLHS:n omistukseen siirtynyt Punkalaitumella sijaitseva autohalli Koiviston Auto -konserniin kuuluvalta Satakunnan Liikenne Oy:ltä. Pinta-alaltaan se on noin 0,5 hehtaarin kokoinen vuonna 1971 Lauttakylän Auto Oy:n rakennuttama teräsrakenteinen kaarihalli. Tilaa siellä on noin kahdeksalle autolle.

punkalaitumen-halli1.jpg

punkalaitumen-halli2.jpg

Parkano

Suomen Linja-autohistoriallinen Seura on ostanut 22.2. 2006 allekirjoitetulla kauppasopimuksella Länsilinjat Oy:n Parkanon bussivarikon. Kiinteistöt siirtyivät Seuran omistukseen 1.3.2006. Varikkokaupan tarkoituksena on saattaa Seuran huolto ja korjaamotoiminta nykyaikaiselle tasolle. Tontilla on rakennusoikeutta, joten tulevaisuudessa varikkoa voidaan laajentaa ja saada suurempi osa seuran arvokkaasta kalustosta oman katon alle. Parkanosta on tarkoitus myös tehdä vanhan linja-auto-osaamisen säilyttämisen keskus.

Bussivarikko sijaitsee kolme kilometriä Parkanon keskustasta Karviaan päin, maantien vasemmalle puolelle jäävällä Pentin teollisuusalueella. Varikko on valmistunut 1979. Tiiliseen varikkorakennukseen kuuluu pieni asunto, jossa on kaksi huonetta ja keittiö sekä sauna. Lisäksi on varastotilaa ja konttorihuone. Rakennus on öljylämmitteinen. Tallipaikkoja on viisi, joista yksi on varattuna Länsilinjat Oy:n yöpyvälle linja-autoille. Tämän tilan laajuus on 16 x 21,3 metriä. Autonkuljettajat valvovat osaltaan varikon kuntoa ja muun muassa lämmityslaitteiden toimivuutta.

Vahojärvi, Parkano

Parkanon Vahojärvellä on seuralla myös kylmä puurakenteinen talli, johon mahtuu kaksi autoa. Talli ostettiin vuonna 2006 Länsilinjat Oy:ltä.

Iitti

Iitin Vuolenkoskella on seuralla myös kylmä puurakenteinen talli, johon mahtuu kaksi autoa. Talli hankittiin vuonna 2003. Tallin käyttäjinä on olleet vuoteen 1995 saakka Lahden Liikenne ja aikaisemmin myös Vilho Vesanen.